Diari La Veu del País Valencià
Torna la fira d’art contemporani MARTE a Castelló de la Plana

MARTE, la fira d’Art Contemporani de Castelló de la Plana, obri les portes al públic aquest dijous. Des d’aquest dia i fins diumenge 19 es podrà gaudir a l’Auditori i Palau de Congressos de la ciutat d’una selecció d’art contemporani de galeries de tot el panorama estatal, de l’Espai Ceràmic, dedicat al blau cobalt i a l’or, i d’activitats programades al voltant d’aquest esdeveniment.

L’artista convidat enguany és el madrileny Óscar Seco, que exposarà part de la seua última sèrie «Morirem tots», duta a terme durant la pandèmia, amb una temàtica apocalíptica basada principalment en el cinema de sèrie B, la ciència-ficció, el còmic i els motius bèl·lics. L’obra de Seco es troba en museus com ara el Reina Sofia i en col·leccions com Solo, Unipublic o Fundació La Caixa.

Pel que fa a l’habitual Espai Ceràmic, s’ha desenvolupat un projecte exclusiu per a l’ocasió que enllaça amb la ceràmica blava i daurada de Manises. Per a això, la comissària Teresa Calbo i els artistes participants han efectuat una investigació sobre el seu origen arribant fins a la ceràmica nassarita, el món hispanoàrab i la terrisseria mudèjar. Els artistes que participen en la secció són Álvaro Albaladejo, Raquel Algaba, Paloma de la Cruz, Iván Forcadell, Montserrat Gómez Osuna, Virgínia Paradise i Sandra Val.

A més d’aquest espai, la fira compta amb la secció més tradicional, Marte Curated, comissariada per Nacho Tomás, i en la qual hi haurà 15 galeries, 3 premis i el projecte Taronges amb art.

Enguany, en Marte Orbital, l’espai destinat a les institucions vinculades a l’art contemporani, es podrà trobar la revista Jot Down, al certamen MIAU-Fanzara, AVAN -xarxa de centres rurals per a la investigació contemporània-, el Museu d’Art Contemporani de Vilafamés (MACVAC), Infinityart, la Diputació de Castelló, el Consorci de Museus de la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de Castelló de la Plana.

El Consorci de Museus presenta l’obra de Bleda i Rosa i Sebastià Miralles, unes propostes que formen part de la Col·lecció d’Art Contemporani de la Generalitat Valenciana.

MARTE s’ha posicionat com l’única fira d’art del País Valencià i es caracteritza per dirigir-se a tota mena de públic, a més de ser la cita ideal en la qual iniciar-se en el col·leccionisme.

Comparteix

Icona de pantalla completa