Diari La Veu del País Valencià
L’IVIE elaborarà un informe sobre l’impacte econòmic de les festes tradicionals

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dimecres que s’encarregarà un informe a l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE) perquè analitze l’impacte «real» de les festes tradicionals, ja que, tal com ha assenyalat, tenen una important repercussió en la creació de llocs de treball en la promoció econòmica.

Puig ha fet aquest anunci en l’acte de presentació del decret de creació de la comissió assessora per a la promoció i difusió de les festes tradicionals del País Valencià, que està previst que s’aprove aquest divendres al ple del Consell.

Sobre aquest tema, ha destacat que les festes «no són una despesa, sinó que són una inversió». Per això, ha destacat que el govern valencià intensificarà la promoció de les festes que se celebren al País Valencià pel caràcter de motor cultural, turístic i econòmic i per la contribució a la recuperació emocional.

En aquest sentit, ha ressaltat que les festes tradicionals són els veritables «grans esdeveniments» del País Valencià, «tant des de la perspectiva de la identitat com des de la tradició cultural i la millora de la convivència».

«Si hi ha una cosa fonamental en la manera d’entendre la vida mediterrània és la festa», ha indicat el president, que ha al·ludit en aquest sentit al quasi un milió de persones actualment involucrades en aquestes manifestacions populars. «La passió per la festa té moltes mirades i capacitat d’unir a la societat des de la diversitat», ha subratllat.

Comissió assessora

La comissió assessora per a la promoció i difusió de les festes i tradicions del País Valencià tindrà caràcter d’òrgan col·legiat permanent per a l’assessorament i consulta en matèria de difusió i promoció institucional de les festes i tradicions valencianes.

Aquest nou òrgan comptarà amb representants de Presidència i de les conselleries de Cultura i Participació Ciutadana, així com amb representació de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, les entitats organitzadores de festes declarades d’interés turístic internacional o estatal o de festes d’interés turístic, la Interagrupación de Falles, la Unió Nacional d’Entitats Festeres de Moros i Cristians i la Federació de Societats Musicals.

Comparteix

Icona de pantalla completa