Diari La Veu del País Valencià
L’escola d’estiu de l’IVAM transformarà el museu en un «laboratori d’experimentació» de videojocs

L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) organitza una escola d’estiu entorn del món dels videojocs i la imatge digital durant el mes de juliol. A partir de les investigacions de les artistes participants en el Programa d’Art i Context, el museu proposa dues activitats que transformaran l’espai en un laboratori de narracions, jocs i experimentació sonora per a xiquets, xiquetes i adolescents.

‘Planeta Random: Laboratorio de ficciones jugadas’ és el primer taller que es realitzarà del 4 al 8 de juliol de 10.00 a 14.00 hores. A través del joc i la imatge digital, els xiquets i xiquetes de 9 a 12 anys reflexionaran sobre les possibilitats que la ficció i la fantasia ofereixen a l’hora de generar pensament i imaginar altres mons possibles. Durant una setmana dissenyaran i construiran l’entorn d’un videojoc, una comunitat i personatges propis, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

‘Planeta Ruido: Laboratorio de ficciones sonoras’ és la segona activitat prevista de l’11 al 15 de juliol per a adolescents de 13 a 16 anys. En aquest taller usaran el so com a ferramenta per a entendre l’entorn, generaran i inventaran sons animals i construiran nous paisatges sonors.

Els tallers de l’escola d’estiu de l’IVAM són gratuïts i estan impartits per Elena Sanmartín Hernández, amb el suport en mediació d’Alejandro Ocaña i les col·laboracions de Patricia Ferragud en la producció sonora i Pablo Oria en la creació digital.

L’escola d’estiu de l’IVAM compta amb la participació de menors d’edat del Servici d’Acolliment Residencial i Justícia Juvenil de la Direcció general de la Infància i Adolescència de la Generalitat Valenciana.

Comparteix

Icona de pantalla completa