L’escriptor d’Ondara Jovi Lozano-Seser guanya el Premi Enric Valor de la Diputació d’Alacant

Ho fa amb l’obra «Després de maig, abans de l’estiu»

L’obra Després de maig, abans de l’estiu, de Jovi Lozano-Seser (Ondara, Marina Alta, 1979), ha resultat guanyadora de la XXVII edició del Premi Enric Valor de Novel·la en valencià que convoca la Diputació d’Alacant i que està dotat de 20.000 euros.

Es tracta d’una obra que explica la història d’una infermera que es refugia al seu poble natal després de perdre el seu marit a causa de la covid. En paraules de l’autor, «més que una novel·la, el meu treball és una crònica espiritual de la pandèmia en clau de testimoni vital i de superació». «També és un homenatge a la singularitat dels nostres pobles i al paper protagonista de les dones en la tradició oral mediterrània», es llegeix en un comunicat de la Diputació d’Alacant.

La vicepresidenta primera i diputada de Cultura de la institució provincial, Julia Parra (Ciutadans), ha felicitat l’autor i ha destacat «que aquest any el jurat ha seleccionat un escriptor i periodista alacantí, natural d’Ondara, amb una dilatada trajectòria literària».

El premi convocat per la institució provincial reconeix el treball desenvolupat per Enric Valor per la normalització del valencià. El jurat estava presidit per l’esmentada Julia Parra i també per la diputada provincial Maria Teresa García (PSPV), per l’escriptor Rafael Poveda, per les filòlogues Isabel Marcillas i Maria Àngels Francés, pel professor Ferran Garcia Perales, per la llicenciada en Comunicació Audiovisual Carol Borràs i pel filòleg Carlos Ferrer.

Jovi Lozano-Seser és periodista i escriptor. Va debutar en la literatura amb Sis contes i una novel·la incerta i amb Efectes secundaris, i també ha fet novel·la i altres gèneres. El seu llibre Últimes existències va ser guardonat amb el Premi Ciutat de València el 2011. També ha fet obres de dramatúrgia i va guanyar el Premi Vila de Lloseta el 2015 amb El traductor, així com el Premi Alfons el Magnànim el 2019 amb Pedres que han de ser remogudes.

En el vessant professional, Lozano-Seser ha compaginat la gestió cultural i la col·laboració amb els mitjans de comunicació com a articulista i locutor, i ha sigut tècnic i gerent de la MACMA (Mancomunitat Cultural de la Marina Alta) entre 2008 i 2022.