Diari La Veu del País Valencià
Anticorrupció rebutja l’ingrés a la presó del «ionqui dels diners», però demana comprovar la seua residència

La Fiscalia Anticorrupció ha rebutjat l’ingrés a la presó de l’exgerent d’Imelsa, Marcos Benavent, autodenominat «el ionqui dels diners», tal com havia reclamat per risc de fugida una de les acusacions populars, Acció Cívica contra la Corrupció, encara que ha sol·licitat que es comprove el seu lloc de residència.

Durant la vista que ha tingut lloc aquest dimecres a la Ciutat de la Justícia, l’acusació popular ha justificat la necessitat de la presó per a Benavent en el fet que ha canviat l’estratègia de defensa i, malgrat el que ha mantingut els últims anys, ara assenyala que les gravacions que van originar la causa han sigut manipulades per ell i per l’exsogre. Això demostraria, a parer seu, que l’acusat no vol col·laborar amb la justícia, sinó «entorpir».

Davant d’aquesta petició, la Fiscalia Anticorrupció s’ha oposat a l’ingrés a la presó, ja que ha apuntat que l’acusat està acudint a totes les sessions del judici de la peça Thematica a l’Audiència de València. No obstant això, el fiscal sí que reclama que es mantinga la retirada del passaport del «ionqui dels diners» i que es reclame a la Policia Judicial que corrobore el domicili on viu.

Per la seua banda, la defensa de Benavent ha recordat que el passaport del seu representat fa anys que està custodiat pel jutjat i, sobre el requeriment a la Policia Judicial, ha manifestat que Benavent continua residint a la caseta familiar d’un municipi valencià.

La defensa no s’ha oposat al fet que es verifique el lloc de residència i ha lamentat que l’acusació popular, amb aquesta petició, duu a terme «un acte d’amenaça i coacció» davant el «legítim» dret del seu client d’aclarir allò que va ocórrer en el període investigat.

Benavent, en el seu torn de paraula, ha indicat que resideix al mateix domicili familiar des de fa uns set anys i ha apuntat que la Guàrdia Civil ha estat allí efectuant controls periòdics durant algun temps per comprovar que no havia fugit. També ha dit que està a disposició judicial «sempre».

El Jutjat d’Instrucció número 18 de València, després d’escoltar les parts, ha acordat sol·licitar a la Policia Judicial que corrobore el domicili en el qual resideix actualment Benavent. Així que es complete la diligència, es pronunciarà sobre l’ingrés a la presó de l’acusat.

Comparteix

Icona de pantalla completa