Ja està disponible «Morlanda», una revista de creació literària i artística gestada a Manacor

Els impulsors pretenen que hi haja col·laboradors de tots els territoris de parla catalana

La revista de creació literària i artística Morlanda, gestada a Manacor, a Mallorca, va publicar la primera edició el passat 21 d'abril. La publicació, impulsada per Antoni Bauçà, Joan Truyols, Margalida Galmés i Miquel Noguerol, va anunciar a través de les xarxes socials el número 0 de manera gratuïta al seu portal web.

La revista serà semestral i traurà el número 1 aquesta tardor en paper. Els seus creadors pretenen donar a conéixer textos i il·lustracions tant d'autors novells com d'altres que ja estan consolidats. Aquest número 0 és una mostra del que volen fer i pretenen mostrar al públic la seua proposta. Així mateix, han assenyalat, «l'altre objectiu, no menys important, és el d'aconseguir subscriptors per poder continuar el projecte i poder fer front als costos que suposa dur a terme un projecte d'aquestes característiques». 

La revista compta amb col·laboradors de diversos àmbits, com ara il·lustració, narrativa, poesia i teatre, però està oberta a qualsevol forma d'expressió artística que puga ser publicada en paper. Els impulsors han assegurat que «la revista va de de Manacor cap a tots els territoris de parla catalana» i pretenen que hi haja col·laboradors d'arreu del domini lingüístic. En aquesta edició 0 ja hi han participat autors de fora de Mallorca i la intenció és anar ampliant, que hi haja persones de diferents indrets. Tot i que el número 1 ja està enllestit, encara poden rebre textos i obres a [email protected]

Margalida Galmés ha indicat que «no serà un espai de crítica, ja que d'aquests espais n'existeixen arreu». «Creim que a les Illes Balears no hi ha cap proposta com la nostra, però sí que hi ha una mancança en el sentit que les persones que fa poc temps que treballen en aquest món, no tenen un mitjà per donar-se a conèixer i nosaltres pretenem omplir el buit», ha conclòs.