Diari La Veu del País Valencià
Gabriel Rufián visita Xixona per a donar suport a la candidatura de Marc Ros

Divendres es va presentar a Xixona (l’Alacantí) la candidatura de Marc Ros a l’alcaldia per a les pròximes eleccions municipals del 2023. Ros es presentarà amb la coalició Més Xixona, en la qual està integrada Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) per aspirar a l’alcaldia d’aquest municipi de 7.000 habitants.

Ros va ser presentat per la secretària general d’ERPV, Maria Pérez Company, i pel portaveu d’Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, qui va convidar els veïns i les veïnes de la localitat a participar en el projecte de Més Xixona. Segons Ros, en aquest projecte «tots i totes som necessaris. Volem que compartiu les nostres ganes de treballar per un futur millor per a Xixona. La política, en definitiva, és treballar per a la gent, i vos convide a fer-ho amb nosaltres».

Maria Pérez va fer un al·legat a favor del republicanisme assegurant que «és des dels nostres pobles des d’on hem de construir la república. Hem de treballar les idees i les propostes republicanes a peu de carrer, en cada barri de cada poble valencià». Pérez va encoratjar el candidat a seguir treballant per Xixona. «Quan lluiteu pel tancament de l’abocador, quan reivindiqueu la connexió amb l’autovia i la millora de les comunicacions, quan demaneu un Auditori per a Xixona, esteu fent república. Perquè ser republicans suposa treballar per les llibertats dels teus veïns i veïnes, perquè tots tinguen igualtat d’oportunitats i una vida millor. En això es basa el vertader progrés per als republicans».

Pel seu compte, Gabriel Rufián va agrair la invitació. «Vindre al sud del País Valencià és vindre on estan els republicans de pedra picada. Ser independentista i d’esquerres al País Valencià és ser molt valent», va dir el diputat a l’inici de la seua intervenció. En un discurs farcit d’anècdotes, Rufián va convidar la gent a interpel·lar la classe treballadora, «aquells que no s’indignen amb els robatoris continuats del monarca però sí amb el que guanya un diputat, per explicar-los que quan donen confiança a la dreta són ratolins votant gats».

Finalitzat l’acte, els líders republicans van poder parlar amb el públic assistent per a finalitzar la jornada amb un sopar amb militants i simpatitzants d’ERPV de la comarca de l’Alacantí.

Comparteix

Icona de pantalla completa