Diari La Veu del País Valencià
Compromís recorda al director d’À Punt que la llei preveu l’engegada d’un segon canal de ràdio cultural i musical

La diputada i portaveu de Compromís en la Comissió de Radiotelevisió Valenciana i l’Espai Audiovisual, Mònica Àlvaro, i el també diputat de Compromís, Josep Nadal, han recordat al director general d’À Punt Mèdia, Alfred Costa, després de rebre resposta a una pregunta parlamentària sobre l’engegada del segon canal de la ràdio pública, que «la llei està per damunt de qualsevol consideració de la Direcció General».

Segons Àlvaro, «la resposta rebuda fa al·lusió a les consideracions que, en diverses ocasions, ha fet Costa al respecte i també sobre la seua negativa a engegar un segon canal de ràdio de caràcter cultural i musical tal com arreplega la llei. Així, amb aquesta resposta s’està faltant a un mandat legal, ja que no es preveu pressupostàriament un capítol per a l’engegada d’aquest segon canal».

A més, «una compareixença a les Corts sobre allò que opine el director general sobre l’engegada del segon canal no eximeix la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) de complir amb la llei actualment en vigor», ha afegit.

Sobre aquest punt, Nadal ha assenyalat que «som coneixedors de la bona tasca i el bon funcionament de la ràdio d’À Punt, tot i les mancances pressupostàries, però obeïm també un mandat social quan demanem que la cultura i la música valenciana tinguen més presència en les ones mitjançant el segon canal».

El diputat de Compromís ha subratllat que «la cultura valenciana i la música feta a casa nostra mereixen eixe segon canal de ràdio per tal d’incrementar el coneixement de l’agenda cultural valenciana i acostar el que s’està fent artísticament al nostre País, i així ho redactàrem en la llei quan reobrírem la radiotelevisió pública valenciana».

La coalició ha afirmat que coneix els problemes pressupostaris de l’ens públic, alhora que ha indicat que «any rere any aquests pressupostos són incrementats a les Corts gràcies al nostre compromís amb aquest servei públic, i, per tant, defensem que eixe increment pressupostari aconseguit a les Corts servisca per complir el manament de la Llei».

Àlvaro i Nadal també han insistit en el contracte programa, «la dilació del qual no compartim en absolut, perquè és l’eina on la previsió del segon canal de ràdio hauria d’estar prevista. Per la qual cosa, la CVMC té una oportunitat excel·lent al seu abast per complir amb l’ordenament jurídic que l’obliga».

Comparteix

Icona de pantalla completa