Diari La Veu del País Valencià
Les trobades «D’Arrel» omplin de cançons i balls valencians els carrers de diferents municipis

Les trobades «D’Arrel» de la Diputació de València, comencen aquest diumenge, a les 19 h, al Teatre Principal del Cap i casal amb l’espectacle D’ahir a hui, conduït per la monologuista Carol Tomàs i pel grup Cashalada. L’obra fa un recorregut per la història de la música tradicional i el trànsit als nous estils.

Posteriorment, la primera parada de les trobades d’enguany, a Petrés (el Camp de Morvedre) l’11 de juny, oferirà les actuacions de diverses entitats de la comarca i de Pep Gimeno, Botifarra, i un correfoc a càrrec de la Diabòlica de Morvedre.

En la segona, el 18 de juny, a Xera, a la Plana d’Utiel-Requena, hi participaran, entre altres, Cantares Viejos, l’orquestra del pols i plectre de Xiva, i se celebrarà un correfoc a càrrec dels Dimonis de l’Avern.

El 16 de juliol, a l’Olleria (la Vall d’Albaida), en col·laboració amb la festa de la Magdalena, hi haurà actuacions de les entitats culturals locals, un concert del grup Tardor, i es clourà la jornada amb un correfoc a càrrec dels Dimonis Correcagarneres de Terrateig.

A més, el 30 de juliol, Ontinyent acollirà l’acte principal de «D’Arrels», una gran festa on es podrà gaudir d’una cercavila que comptarà amb la presència de més de 500 músics, dansadors, dolçaines, gegants i cabuts, filaes de moros i cristians, i tot un seguit de manifestacions de la nostra cultura popular, disposats a convertir els carrers de la ciutat en un aparador viu de les manifestacions musicals i festives de les nostres comarques. A més, la jornada comptarà amb les actuacions musicals de l’ontinyentina Trocamba Matanusca i del grup Blaumut.

Com ha destacat el diputat de Cultura, Xavier Rius, amb aquest acte, la Diputació ha volgut sumar-se als actes commemoratius del 40 aniversari de l’Estatut d’Autonomia que està impulsant la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica.

La cloenda de les jornades tindrà lloc el 10 de setembre a Algemesí (la Ribera Alta) amb l’estrena d’un espectacle que portarà a escena el treball que estan preparant els grups La Brama, Amores i Bambalina titelles.

Amb la celebració d’aquesta setena edició, «D’Arrel s’ha convertit en un referent i un punt de trobada de les veus i disciplines més representatives de la música popular valenciana i de les nostres manifestacions culturals i festives de carrer, un patrimoni d’una indubtable riquesa que ens ha d’enorgullir com a poble».

Comparteix

Icona de pantalla completa