Diari La Veu del País Valencià
Solano & Tur decideixen aplicar la Llei de plurilingüisme i parlar «un 25% en castellà, un poc en valencià i molt en anglés».

L’actor i dramaturg Ximo Solano i el periodista i escriptor Joan Tur han titulat «El crim perfecte (segon programa a la UPV, què és un TFG)» el capítol d’aquesta setmana del seu podcast d’improvisació en valencià. Un nou capítol que ja es pot escoltar a les plataformes habituals.

En aquest programa, Joan decideix parlar com marca la Llei de plurilingüisme a les escoles: «25% en castellà, un poc en valencià i molt en anglés».

«Heu pensat en el crim perfecte? Com seria?», pregunten Ximo i Joan. A continuació, ens descobreixen el cas d’una escriptora americana que el 2012 va publicar com fer-ho en un bloc i ara està patint un judici acusada de matar el seu home. I entre divagacions sobre el crim perfecte, acaben parlant de com internet «ha matat la coincidència», de l’idioma en què somiem i de com de xicotet s’ha fet el món amb les xarxes socials. «Xicotet en el mal sentit, perquè sempre ens arriben les mateixes coses», assenyalen.

També s’ocupen dels diners des de diferents perspectives, des de la del que en té molts fins a la del que no en té ni per arribar a final de mes.

Tot seguit, encara formulen més preguntes crucials: «Per què els polítics conservadors són més guapos que els d’esquerres?» I, ja que enregistren el podcast a la Universitat, descobreixen què és realment un TFG (Treball de Fi de Grau).

Finalment, Ximo recomana la pel·lícula japonesa, Drive my car i aprofita per donar una lliçó als alumnes de la Universitat sobre la relació entre els productors i els qui fan les pel·lícules.

Comparteix

Icona de pantalla completa