La Generalitat reactiva les negociacions per a la compra del Trinquet de Pelai de València

La consellera d’Esports, Raquel Tamarit, ho ha anunciat en una compareixença a les Corts

La consellera d'Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, ha anunciat que la Generalitat ha reactivat les negociacions per comprar el Trinquet de Pelai de València, anomenat «la catedral de la pilota». «És un referent del nostre esport i és convenient que puga arribar a ser públic, de tots els valencians i valencianes», ha assenyalat.

En la compareixença a les Corts després d'assumir el càrrec, Tamarit ha posat el focus, en matèria esportiva, en la importància del foment de l'esport femení. En aquest sentit, ha subratllat que la Generalitat ha acollit el primer mundial d'handbol femení a Torrevella (el Baix Segura) l'any passat; l'Eurobasket femení també l'any passat, i l’Open Ciutat de València de tenis femení. A més, també ha destacat el suport de l’admininstració autonòmica als Gai Games del 2026 a València.

Així mateix, ha apuntat que han mantingut tots els programes consolidats d'acompanyament a esportistes i federacions esportives valencianes, i també als diferents programes del foment de l'esport de base, l'esport femení i els projectes esportius inclusius.