Diari La Veu del País Valencià
Burning Spear, l’estrella del retorn del festival Rototom

El festival Rototom Sunsplash, que se celebrarà a Benicàssim (la Plana Alta) del 16 al 22 d’agost després de dos anys suspés per la pandèmia, torna amb vora huitanta artistes de vint països distints que completaran un cartell excepcional per a aquesta edició.

Burning Spear, nom artístic del cantant jamaicà Winston Rodney, serà l’encarregat d’obrir el festival amb la seua tornada als escenaris. Es tracta d’un dels artistes més influents del reggae, considerat un dels màxims intèrprets d’aquest estil, que va anunciar la seua retirada el 2016 però que enguany tornarà a actuar.

Hi haurà altres noms propis del gènere del reggae com ara Luciano, Black Uhuru, The Abyssinians, Max Romeo, Clinton Fearon o Sly Dunbar and The Revolutionaries. Més enllà també hi haurà ska, amb el mític grup The Skatalites; dub, amb OBF; cúmbia, amb La Dame Blanche; o hip hop, amb Mala Rodríguez.

També hi haurà espai per als descendents de Bob Marley, concretament per als fills Bob Damian Jr. Gong Marley i Julian Marley; per a l’italià Alborosie, que torna al festival en què sempre ha actuat; o per als jamaicans Grammy Morgan Heritage.

A sota es pot visualitzar el cartell complet del festival i es poden consultar tots els detalls del Rototom en aquest enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa