Diari La Veu del País Valencià
Les Corts convoquen representants valencians al Congrés i el Senat per «parlar» de la reforma del sistema de finançament

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, en compliment de la resolució aprovada al ple el passat 4 de maig, i després de l’acord de la Mesa, ha convocat els diputats de la cambra valenciana, els representants electes al Congrés i al Senat, i també els senadors per designació del parlament valencià, a una reunió el pròxim divendres 3 de juny, per «parlar de la necessària reforma del sistema de finançament autonòmic».

El motiu de la trobada és traslladar-los el posicionament majoritari del parlament valencià respecte al finançament autonòmic i «coordinar accions per revertir aquesta situació injusta», com recull l’esmentada resolució.

Segons Morera, «hem tingut un informe de la Sindicatura de Comptes, que diu que l’infrafinançament que patim ha costat uns 42.000 milions d’euros. Per tant, tenim la radiografia i cal prendre mesures en la línia de què fem amb el deute impropi i què fem per solucionar aquest greu problema».

Comparteix

Icona de pantalla completa