Diari La Veu del País Valencià
El Consorci de Museus impulsa projectes col·laboratius per «empoderar la creació femenina en el món rural»

El Consorci de Museus, en col·laboració amb el Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC), celebra la segona edició del projecte Dones Artistes Rurals (DAR), una iniciativa que pretén promocionar la producció artística i «empoderar la creació femenina en el món rural», així com impulsar el desenvolupament personal i professional, generar projectes col·laboratius i fomentar la creació de col·lectius artístics.

En aquesta segona edició del programa es treballa amb la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat i les nou creadores seleccionades són Miriam Barea, Ana Ferrándiz, Macu Jordà, Virgínia Jordà, Lliris Matarredona, Sari Miró, Macu Seguí, Isabel Sosa i Didi Vent.

El director del Consorci de Museus i del CCCC, José Luis Pérez Pont, ha destacat que «continua ampliant les àrees d’agitació cultural, amb el propòsit de contribuir a la vertebració territorial a través de la creació artística, i generar xarxes per reivindicar i visibilitzar les creadores, especialmen totes aquelles artistes que resideixen en entorns rurals».

La proposta comença amb la detecció de les necessitats de les creadores, a les quals se’ls ofereix formació i una planificació de trobades que incentiven el seu desenvolupament artístic i professional. Entre l’oferta formativa, hi ha l’oportunitat d’assistir al curs d’orientació professional per a artistes visuals impartit per Jaime López, de l’associació Art Sostenible.

Un altre dels objectius de DAR és el foment i la generació de xarxes de col·laboració. En aquest sentit, a més de comptar amb un servei de consultoria personalitzada, es promou la creació de projectes comunitaris entre les participants i se’ls ofereix la possibilitat de visibilitzar el treball mitjançant la seua plataforma digital i en diferents mitjans de comunicació.

Finalment, el resultat es presentarà al Centre del Carme Cultura Contemporània el juny en un esdeveniment en el qual els assistents podran conéixer i descobrir els avantprojectes creats dins del programa per les artistes de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat.

Comparteix

Icona de pantalla completa