Diari La Veu del País Valencià
La lluita feminista pren els jardins de Vivers aquest dissabte 28 de maig

La III Fira Feminista de València es podrà celebrar després de dos anys d’impediments generats per la pandèmia. Les últimes edicions es van produir als anys 2018 i 2019. Aquesta fira, organitzada per l’Assemblea Feminista de València, torna als Jardins del Real el proper dissabte 28 de maig. Vora trenta paradetes de col·lectius feministes hi participaran en aquesta edició per a donar a conéixer la tasca que realitzen i convidar les persones assistents a implicar-se en el moviment feminista. La jornada oferirà activitats en què les expressions feministes de la cultura popular tindran un especial protagonisme. «És una jornada oberta a totes, on reivindiquem el feminisme com a part essencial de les nostres vides i ens celebrem també com a part de la cultura i dels moviments populars», afirma Mireia Biosca, portaveu de l’Assemblea.

La Fira començarà a les 10.30 al ritme de la Lesbian Banda, i anirà seguida d’un entrenament d’autodefensa per a joves de 8 a 12 anys, organitzat per Dones al Front; i un taller de danses populars no mixt, a càrrec de Les Postisses. A les 12 tindrà lloc la conferència «Amors migrants: per un antiracisme polític», a càrrec de Resistència Migrant Dissident, i el matí clourà amb un vermut musical amenitzat pel grup Les Campaneres, de cant i percussió tradicional. Durant tot el matí, hi haurà un espai per a xiquets i xiquetes i també un altre dedicat a la serigrafia feminista, que comptarà amb la col·laboració de diferents projectes socials de la ciutat.

Després del descans per a dinar, a les 17h tindrà lloc la taula redona titulada «El conflicte capital-vida. Reptes per al moviment feminista», que comptarà amb la intervenció de membres de les Kellys, AIPHYC –Associació Internacional de Professionals de la Llar i de les Cures– i la participació on line de la filòsofa feminista Silvia Federici. Tant la taula redona com la conferència del matí comptaran amb interpretació simultània al llenguatge de signes.

La recta final de la jornada estarà marcada per la música. A les 19.00 actuaran el Cor Dona Veu i el Grup Rossinyol (de l’escoleta del Cor de l’Eliana), seguides de les actuacions de la Jove Muixeranga de València i de Riot Roses Dancehall. A les 20 hores serà el grup Maluksqui el que puge a l’escenari i, finalment, a les 21 hores, es durà a terme un bingo musical feminista, que tancarà la jornada.

Comparteix

Icona de pantalla completa