Diari La Veu del País Valencià
Alacant inicia la campanya de control biològic de plagues per la pujada de temperatures

L’Ajuntament d’Alacant, a través del departament de Zones Verdes, ha iniciat la campanya de control biològic de plagues, amb la qual seran tractats 23.000 arbres en carrers, parcs, places i col·legis de la ciutat.

La campanya està dirigida, sobretot, a combatre l’aparició del pugó a les xicrandes per la seua proliferació quan es produeixen pics de calor i amb la finalitat de reduir i evitar els problemes amb la melassa que desprenen, segons ha informat el consistori en un comunicat.

Per a complir amb aquesta intenció, l’empresa concessionària del manteniment i la gestió de les àrees verdes d’Alacant duu a terme el trasllat d’insectes beneficiosos a través dels quals s’aconsegueix un equilibri que permet controlar les plagues i, en cas que no siga possible per les característiques de l’arbre o per la seua ubicació, s’aplicaran tractaments de polvorització amb sabons biològics que no tenen cap tipus de component químic.

En cada arbre s’instal·len dues caixes d’aquests insectes depredadors que s’encarreguen d’acabar amb les plagues. La xicranda mimosifòlia és l’arbre més tractat, atès que el 20% dels arbres que ocupen la via són d’aquesta espècie, tot i que n’hi ha d’altres que també són tractats.

Una vegada són alliberats els insectes depredadors es comprova l’efectivat del tractament a través del seguiment i els tècnics determinen si el treball és suficient o si s’ha de multiplicar l’agressivitat contra la plaga amb més insectes.

Comparteix

Icona de pantalla completa