Diari La Veu del País Valencià
Mariana Mazzucato i Josep Vicent Boira clausuraran el Fòrum Urbà de València 2030

La professora d’Economia de la Innovació i Valor Públic a la University College de Londres i directora de l’Institute for Innovation and Public Purpose, Mariana Mazzucato, clausararà el Fòrum Urbà de València el proper 31 de maig. Ho farà conjuntament amb el catedràtic de Geografia Humana i comissionat del Govern per al Corredor Mediterrani, Josep Vicent Boira.

Després d’un mes de maig dedicat a la reflexió i al debat sobre el futur de la ciutat de València en un total de 19 taules redones, xerrades i tallers participatius, l’edifici Veles e Ventes acollirà l’acte de clausura del Fòrum Urbà València 2030 en un format que combinarà conferència i diàleg per a integrar la perspectiva local amb una visió més internacional dels reptes de la ciutat, segons ha indicat l’Ajuntament en un comunicat.

Josep Vicent Boira obrirà l’acte amb una ponència sobre els reptes futurs del cap i casal fent èmfasi en el seu caràcter mediterrani. Tot seguit, l’alcalde Joan Ribó mantindrà una xerrada sobre la importància de la innovació i els reptes de la ciutat amb Marian Mazzucato.

La italoamericana és una de les principals autoritats mundials en polítiques d’innovació orientades a aquestes missions. El seu Institute for Innovation and Public Purpose va ser el que va seleccionar València com un dels huit casos d’estudi de ciutats amb innovació orientada a missions el passat mes de gener. A l’acte de clausura, a més, es mostraran les principals conclusions i resultats de totes les taules redones, conferències i tallers participatius del Fòrum.

El Fòrum Urbà s’ha desenvolupat al llarg del mes de maig a València i s’ha concebut com un espai aglutinador del teixit social, econòmic, institucional i cultural de la ciutat, animant a reflexionar de manera compartida sobre el desenvolupament sostenible per al futur de la ciutat i del seu entorn.

D’aquesta manera, i sota el marc metodològic que defineix l’Agenda Urbana Espanyola, la intenció és que aquesta iniciativa servisca per a visibilitzar i construir de manera conjunta l’Estratègia Urbana València 2030, un full de ruta destinat a aconseguir un desenvolupament integral, innovador, compartit i transformador de la ciutat per a la pròxima dècada.

El Fòrum Urbà ha plantejat distintes jornades obertes a la ciutadania en forma de conferències temàtiques, espais de debat, tallers de treball o exposicions, entre més, per fer partícips els agents de la ciutat.

D’altra banda, moltes de les seues temàtiques estan relacionades amb la Missió Climàtica València 2030, ja que València ha estat escollida per la Unió Europea com una de les cent ciutats que tractaran d’assolir la neutralitat climàtica en la pròxima dècada.

Comparteix

Icona de pantalla completa