Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig mira d’enllaçar els empresaris valencians amb Portugal

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, encapçalarà a partir d’aquest dilluns una sèrie de trobades institucionals i empresarials amb distints contactes de Portugal amb la finalitat de consolidar l’interès creixent que genera aquest país entre distintes empreses del País Valencià.

Així ho ha destacat el secretari autonòmic per a la Unió Europea, Joan Calabuig, qui ha afegit que les trobades que es produiran permetran «consolidar la ja destacada presència de companyies valencianes al país», segons ha informat Presidència en un comunicat.

Més de 2.300 empreses d’arreu del País Valencià exporten a Portugal i 1.600 empreses valencianes són importadores de productes portuguesos. A més, més de 150 empreses valencianes de diferents sectors tenen presència al país de l’oest peninsular.

La missió «Comunitat Valenciana-Portugal», tal com l’han batejat des de la Generalitat, s’inicia aquest dilluns. Durant quatre dies, el president Ximo Puig mantindrà reunions institucionals amb el govern portugués, de caire socialdemòcrata. Es trobarà amb el ministre d’Infraestructures i Vivenda, Pedro Nuno Santos; amb la ministra de Ciència, Tecnologia i Ensenyament Superior, Elvira Fortunato; amb el ministre d’Economia, António Costas; i amb l’alcalde de Lisboa, Carlos Moedas.

En el mateix context, una vintena d’empreses valencianes amb presència a Portugal participaran en aquest seguit de trobades al fòrum empresarial, que se celebrarà dimecres i que serà «el principal punt de trobada entre empresaris valencians i portuguesos».

En aquesta trobada es presentarà el País Valencià com un territori d’inversió, es parlarà de la capacitat del seu teixit productiu i de la potència dels centres de recerca i dels centres tecnològics. També s’exploraran les possibilitats de negocis conjunts entre empreses dels dos països.

Al seu torn, la Generalitat aprofitarà aquesta missió comercial per a presentar als tour operadors portuguesos l’oferta turística del País Valencià amb l’objectiu de «millorar el posicionament del nostre territori entre els turistes portuguesos».

A la missió comercial i institucional, que compta també amb el suport de la Confederació Empresarial valenciana i amb el Consell de Cambres, assistiran el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España (PSPV) i el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent (Compromís).

Comparteix

Icona de pantalla completa