Diari La Veu del País Valencià
Aprovat un decret per protegir la posidònia al País Valencià

El ple del Consell ha aprovat aquest divendres el Decret de conservació de praderes de posidònia marina al País Valencià, que té com a objectiu la regulació dels usos que puguen afectar les praderes de posidònia oceànica, de cymodocea nodosa i de les comunitats biològiques de les quals formen part, així com compatibilitzar l’activitat amb la protecció d’aquests boscos marins.

Aquest decret converteix el País Valencià en el segon territori de l’Estat a aprovar una norma específica de protecció de les fanerògames marines. El document també es refereix a la gestió de les restes de cúmuls d’algues que arriben a les platges i que constitueixen una barrera natural contra la seua regressió a través de la promoció d’accions que contribuïsquen, de manera activa, al seu aprofitament.

L’objectiu que persegueix el decret és la protecció de la posidònia, una espècie reconeguda i protegida per la Directiva Europea d’Hàbitats que al País Valencià ocupa més de 30.000 hectàrees.

Per a aconseguir-ho, el decret contempla identificar amb mapes la presència de praderes de posidònia amb una cartografia actualitzada, així com intensificar la vigilància sobre les amenaces que suposen pràctiques com ara els fondejos incontrolats, les fonts de contaminació o els canvis de salinitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa