Diari La Veu del País Valencià
La Unió denuncia que es produeixen tres furts diaris als camps valencians

La Unió de Llauradors ha tingut accés a les dades relatives als robatoris al camp durant l’any 2021 i lamenta que, tot i el lleuger descens experimentat sobre el període anual anterior, encara es produeixen més de tres furts diaris arreu del País Valencià.

Les dades oficials reflecteixen que l’any passat es van produir un total de 1.172 robatoris en explotacions agrícoles i ramaderes del País Valencià. El 2020 se’n van produir 1.184. Curiosament, les dades de la demarcació provincial de València –les xifres estan recollides per territoris provincials– indiquen que aquest territori és el que més furts d’aquest tipus pateix a tot l’Estat amb 758, seguit per la província de Sevilla amb 672.

Alhora, el País Valencià és el segon territori autonòmic amb més furts en el sector agrari, només superat per Andalusia, que el 2021 va patir 2.982 actes d’aquest tipus. Les estadístiques sumen els robatoris amb força, amb força en l’interior d’un vehicle, amb violència o intimidació o a dins d’explotacions agrícoles i ramaderes.

La Unió considera que la xifra, tot i haver minvat lleugerament respecte al 2020, continua sent elevada i «genera un greu perjudici a l’activitat». El sindicat agrari també lamenta que aquests «només són els casos que es denuncien, perquè moltes vegades els agricultors i ramaders no fan saber els casos a les autoritats per les dificultats que suposa fer-ho, amb sistemes administratius poc àgils i per la sensació d’impunitat que hi ha davant aquest tipus de delinqüència».

Tot i així, La Unió recomana que els casos sempre siguen denunciats per tindre les dades reals del problema i poder trobar les solucions més adequades. El sindicat ha demanat també un reforç dels recursos personals i materials per a lluitar contra aquest tipus de delinqüència i fer un treball més eficient. També ha proposat perseguir el comerç amb mercaderies robades, perquè «és evident que si algú furta és perquè un altre li compra el producte».

Comparteix

Icona de pantalla completa