Diari La Veu del País Valencià
Ribó, Oltra i Baldoví presenten aquest dissabte la seua proposta per a «un port de futur»

L’alcalde de València, Joan Ribó; la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, i el diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, presenten aquest dissabte a la Marina de València la proposta alternativa de la coalició per a un port de futur «beneficiós amb l’economia valenciana, més democràtic amb la ciutadania i respectuós amb el litoral i el Parc Natural de l’Albufera», en compte del projecte d’ampliació de la Valenciaport.

Segons avança Compromís, la proposta està basada en un rigorós estudi elaborat per experts en el qual han participat perfils internacionals en economia, arquitectura, urbanisme, política internacional i gestió portuària. Es tracta d’una alternativa per al port de València basada en criteris objectius d’eficiència, sostenibilitat i impuls econòmic, seguint «les experiències més reeixides d’alguns dels ports més importants del món».

La coalició considera que la situació de crisi climàtica i la dificultat per previndre canvis en les dinàmiques globals dificulten la planificació de les grans infraestructures, també en el cas del transport. A parer seu, s’ha vist en altres contextos amb la paralització de la construcció de noves carreteres a Gal·les o la discussió entorn de l’ampliació de l’aeroport de Heathrow: «La viabilitat a futur d’aquests desenvolupaments està qüestionada i requereix una mirada àmplia i complexa que aquesta proposta vol donar resposta».

L’acte arrancarà amb l’obertura de l’exposició «València: Un port de futur», projectada en un contenidor portuari que a l’exterior permetrà conéixer alguns dels detalls de la proposta i gaudir de les il·lustracions elaborades per l’artista valencià Francesc Vaquer, de València_Dibuixada. A l’interior del contenidor, s’hi centra en les conseqüències directes de l’ampliació del port de València que, per a Compromís, només beneficia l’especulació.

Comparteix

Icona de pantalla completa