Diari La Veu del País Valencià
Bromera i El Tempir d’Elx signen un conveni de col·laboració per fomentar l’ús del valencià

Bromera i El Tempir d’Elx s’uneixen per fomentar l’ús del valencià a les comarques del sud del País Valencià. Les dues entitats han signat un acord amb validesa de quatre anys segons el qual l’editorial es compromet a patrocinar una part de les activitats d’aquesta organització sense ànim de lucre i El Tempir, per part seua, es compromet a fer difusió dels materials de l’editorial.

L’acord es vertebra en dues potes principals. D’una banda, Bromera cedirà al Tempir una quantitat anual en funció de la facturació de l’editorial a les comarques del sud d’aquells llibres d’ensenyament en valencià vinculats a la nova llei d’educació que s’implantarà el pròxim curs escolar. D’altra banda, El Tempir contribuirà a la difusió dels materials en valencià elaborats per Bromera, fent ús de les seues plataformes de difusió i mitjançant altres canals, a fi de donar a conéixer la proposta didàctica de Bromera, basada en l’impuls de les competències i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU.

L’editor de Bromera, Josep Gregori, ha assegurat que «amb aquesta acció, des de l’editorial volem donar suport a l’Associació El Tempir en la seua lluita per la dignificació del valencià a les comarques meridionals del nostre territori. La tasca d’El Tempir és important per preservar i estendre l’ús del valencià en una zona on és especialment necessari l’activisme en favor del senyal d’identitat i de comunicació que caracteritza el nostre poble».

Per la seua banda, el president del Tempir, Josep Escribano, ha assenyalat que «aquest acord continua la senda de col·laboració entre Bromera i El Tempir iniciada fa uns anys per recuperar el premi literari Antoni Bru d’Elx. Després d’aquest èxit, tornem a unir esforços amb l’objectiu d’impulsar i fomentar el valencià a les comarques del sud amb el suport dels llibres publicats per l’experimentada editorial Bromera».

Aquest és el primer acord d’aquestes característiques que Bromera signa amb El Tempir i que se suma al que l’editorial va signar fa uns mesos amb Escola Valenciana, amb el mateix objectiu. Aquest conveni és especialment rellevant en un any de renovació dels materials curriculars que començarà de manera important durant el curs escolar 2022-2023.

Bromera ha maximitzat els esforços els darrers mesos per oferir uns materials de text adaptats a la nova Llei Orgànica de Modificació de la LOE (LOMLOE). Els recursos que Bromera ha creat -per a alumnat i professorat–, van molt més enllà dels clàssics manuals escolars, ja que estan conformats per un ric projecte editorial, que inclou activitats i recursos digitals, atenció a la diversitat, materials audiovisuals… i que permet oferir una experiència educativa en valencià, moderna i arrelada al medi.

Comparteix

Icona de pantalla completa