Diari La Veu del País Valencià
Podem i Esquerra Unida aposten per un «front ampli» d’esquerres de cara al 2023

Les portaveus de Podem i Esquerra Unida a les Corts Valencianes, Pilar Lima i Estefania Blanes, han apostat aquest dimarts pel diàleg com a eina per mirar de constituir un «front ampli» per a les eleccions valencianes del 2023. Tot sense excloure, deien, cap formació d’esquerres, i també llevant importància al fet que Yolanda Díaz, vicepresidenta del Govern espanyol, no assistirà el cap de setmana a la Festa de la Primavera de Podem a València.

Després de la junta de síndiques, en una compareixença conjunta, les dues portaveus d’Unides Podem han defensat que aposten pel diàleg basat en «polítiques i programes, que és el que de veritat importa», i han reconegut que «cal aprendre dels errors» comesos en la presentació de la candidatura «Por Andalucía» per als comicis del 19 de juny en aquesta comunitat.

«Tenim clar que hem d’establir relacions amb altres forces polítiques. Per nosaltres no serà». Pilar Lima ha deixat clar que no volen parlar de noms ni de sigles, sinó de «prioritats» com ara el model de les ciutats, la sanitat pública o la sostenibilitat per, des d’aquest punt, veure què els suma i què els uneix amb altres formacions.

Així, han apostat per un front d’esquerres «amb humilitat, respecte i a l’altura del que està en joc el 2023 davant el risc real de retrocés democràtic». Han demanat la constitució d’un projecte «amb lideratges col·lectius i no personalistes».

Amb aquestes declaracions, la unitat d’Unides Podem i Compromís en les candidatures a les eleccions municipals i valencianes del 2023 és un tema que es començarà a plantejar definitivament de manera imminent.

Comparteix

Icona de pantalla completa