Compromís portarà al ple d’Alacant una proposta de declaració institucional en favor del Tajo-Segura

La formació acudirà aquest dimarts a la concentració de defensa del transvasament

El grup de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant elevarà al ple ordinari de maig una proposta de declaració institucional en defensa del manteniment dels cabals del transvasament Tajo-Segura que, segons el parer del portaveu de la coalició en el consistori, Natxo Bellido, són «bàsics per al futur del camp» de les comarques del sud del País Valencià i «necessaris per assegurar la garantia hídrica en el sector primari».

A més, la declaració sol·licitarà al govern espanyol que tinga en compte les propostes tècniques de la Generalitat Valenciana i mostrarà el suport a les accions polítiques i judicials que, en el marc de la defensa a l'agricultura de les comarques de migjorn, es duguen a terme des del Consell i la resta de les institucions públiques valencianes.

Bellido ha anunciat que la formació acudirà aquest dimarts a la concentració de defensa del transvasament, al costat d'organitzacions agràries i la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà.

En la declaració s'adverteix que, «malgrat que hi ha aigua suficient per transvasar aigua del Tajo al Segura, el govern espanyol ha decidit reduir de 38 a 27 els hectòmetres cúbics a transvasar mensualment, la qual cosa posa en risc tota la zona agrícola d'Alacant».

«Parlem de milers de llocs de treball, d'un detriment important en l'economia de la zona i també de la desertització de molts dels camps que, si tingueren aigua garantida, contribuirien al manteniment de molts llocs de treball i d'una zona verda al voltant de tot el municipi d'Alacant, així com a la protecció del medi ambient i la qualitat de l'aire», s’hi assenyala.

El regidor ha denunciat que «aquesta modificació unilateral d'unes normes pactades fa anys, sorgides per consens, i estant en un procés de definició i elaboració dels plans hidrològics, és una acció mal emmarcada i que va en contra dels interessos d'Alacant: del territori i dels agricultors.»