Iniciativa elegeix Oltra, Aitana Mas, Alberto Ibáñez, Sergi Tomás i Miquel Real per a l’Executiva de Compromís

La formació assenyala que «ara més que mai és fonamental treballar per millorar la unitat, cohesió i acció política de l’esquerra»

La Mesa Nacional d'Iniciativa del Poble Valencià-Compromís ha renovat aquest dissabte la seua representació en l'Executiva de Compromís, formada per la vicepresidenta del Consell i portaveu de Compromís, Mònica Oltra; els portaveus de la formació ecosocialista, Aitana Mas i Alberto Ibáñez; el secretari d'Organització, Sergi Tomàs, i el membre de l'executiva Miquel Real.

Segons ha explicat Alberto Ibáñez, «continuem així amb el treball per encarar amb força aquest final de legislatura després d'haver culminat el procés congressual de principis d'any, que va servir per avançar en obertura, participació, debat i consolidació organitzativa del partit».

Per part seua, Aitana Mas ha posat en relleu que, davant el context «de volatilitat» en l’àmbit estatal i internacional, la situació política al País Valencià és «positiva gràcies a la bona gestió del govern del Botànic».

«Les xifres avalen un fort creixement de l'ocupació, una gran millora en els serveis socials i l'atenció a la dependència, l'arribada de la normalitat a les aules en les acaballes de la pandèmia de la covid-19. També, de manera transcendent, l'arribada de la gigafactoría de bateries a Sagunt, l'aprovació del projecte de llei del canvi climàtic o la sentència a favor de la protecció del litoral», ha enumerat.

Per als portaveus d'Iniciativa-Compromís, «cal continuar combatent l'imaginari polític de mentides i incerteses que promouen la dreta i l'extrema dreta, ajudats pel marc de conflictes d'abast global i un excés de tensió partidista».

La formació ecosocialista assenyala que «ara més que mai és fonamental treballar per millorar la unitat, cohesió i acció política de l'esquerra». En aquest sentit, han destacat la tasca de Compromís «dins i fora del Consell», amb accions com l'Acord del Túria, la trobada de la família verda europea, la cimera internacional per la jornada laboral de 32 hores o la política comparada amb altres comunitats autònomes en serveis socials, protecció del territori o transparència.

A més, en aquest context, Iniciativa-Compromís ha assenyalat la importància de centrar-se «en la política de la vida quotidiana» i «de proximitat» i ha subratllat que és «essencial eixir als carrers per donar resposta a les necessitats de la gent».