Castelló de la Plana engega una campanya contra la LGTBI-fòbia i per «aprendre a respectar les diferències»

La regidora Verònica Ruiz ha remarcat que les administracions tenen «un paper clau per sensibilitzar i conscienciar» en aquest sentit

L'Ajuntament de Castelló de la Plana ha engegat una nova campanya amb motiu del Dia Internacional Contra la LGTBI-fòbia sota el lema «Castelló lliure de LGTBI-fòbia», per  «aprendre a respectar les diferències» i reivindicar la igualtat de drets i la no discriminació per a les persones LGTBI. Una condició «necessària» per avançar cap a una «societat realment democràtica i justa».

La iniciativa s'inclou dins del marc del I Pla Municipal LGTBI+ del consistori, que té entre els seus objectius reforçar la visibilitat i el respecte per la diversitat sexual i preveu impulsar campanyes de sensibilització contra la LGTBI-fòbia.

La regidora de Feminisme i LGTBI, Verònica Ruiz, ha remarcat que les administracions tenen «un paper clau per sensibilitzar i conscienciar perquè cap persona haja de patir mai una situació de violència, menyspreu ni incomoditat per ser qui vulga i estimar qui vulga».

Entre les accions, hi ha la col·locació de pancartes a la façana de l'Ajuntament i als accessos a la ciutat, així com la distribució de cartells als comerços. A més, també s'ofereix a l'alumnat de secundària i Formació Professional material per treballar a les aules el respecte a les diversitats sexuals a partir dels curtmetratges Darío i Gabber Lover.

El 17 de maig es commemora el Dia Internacional Contra la LGTBI-fòbia, data que fa referència al 1990 quan l'Organització Mundial de la Salut va eliminar l'homosexualitat de la llista de malalties mentals, en considerar que la patologització era un acte de discriminació.