Diari La Veu del País Valencià
El Centre del Carme estrena un podcast realitzat per la periodista Amàlia Garrigós i l’artista sonor Edu Comelles

El Centre del Carme Cultura Contemporània s’apunta al moviment podcasting amb el segell CCCC Podcast realitzat per la periodista radiofònica i col·laboradora de Diari La Veu, Amàlia Garrigós i l’artista sonor, Edu Comelles. Seran vint episodis que es publicaran amb periodicitat quinzenal des de les principals plataformes d’àudio en línia: Spotify, Apple Podcast i Amazon Music. Es tracta del primer contingut sonor creat específicament- i de manera assídua- des d’un museu valencià. L’estrena serà la vespra del Dia Internacional dels Museus, dimarts 17 de maig.

Segons expliquen els creadors, «el CCCC s’ha transformat en un mosaic d’espais diversos de la vida quotidiana integrant experiències d’arts visuals i escèniques, literatura, pensament, música, experimentació, mediació cultural o integració social». Es tracta, per tant, «d’una matèria primera riquíssima per cultivar gèneres periodístics com ara reportatges, entrevistes o monogràfics, i per elaborar continguts creatius que utilitzen el llenguatge del so com a eina artística i comunicativa en forma d’experiència sensorial íntima amb els oients».

A més, continuen, aquest és «un podcast narratiu amb un ritme dinàmic i singular», ja que ha de «divulgar, promoure i difondre la diversitat cultural i social que es mou dins dels claustres del CCCC creant atmosferes que facen imaginar i sentir tot allò que bull al seu interior». Per això, pretenen «enregistrar sons reals dels esdeveniments: des del públic als artistes, des dels concerts en viu a les actuacions performatives». Finalment, volen «introduir-hi la poesia i l’experimentació sonora com a ferramentes creatives».

En aquest sentit, afegeixen «CCCC Podcast té tantes cares com les que ens descobreix el Centre del Carme, una proposta per assaborir les distintes expressions culturals de les arts». També té vocació territorial i cobrirà l’activitat cultural d’altres espais del Consorci de Museus al País Valencià.

Edu Comelles i Amàlia Garrigós «volen ser narradors de les històries que naixen al si del CCCC i del Consorci de Museus». A més, «el so, amb tots els seus recursos creatius, pot cooperar en la reactivació de les dinàmiques culturals i, a través d’elles, forjar el pensament crític».

Comparteix

Icona de pantalla completa