Diari La Veu del País Valencià
El Belles Arts de València celebra el Dia dels Museus amb visites guiades, dansa i una pintura col·lectiva

El Museu de Belles Arts de València celebra el Dia Internacional dels Museus (DIM), el pròxim 18 de maig, amb activitats especials per a l’ocasió com ara visites guiades, música, dansa i l’execució d’una pintura col·lectiva en la qual participaran un centenar de persones.

Enguany s’ha triat el lema «El poder dels museus», ja que aquests centres «tenen el poder de transformar el món que ens envolta». A més, «com a llocs incomparables de descobriment, ens ensenyen el nostre passat i obrin les nostres ments a noves idees, dos passos essencials per construir un futur millor».

La programació arrenca aquest dimecres, a les 10.30 h, amb una visita als magatzems d’obres d’art, que es repetirà a les 12 h. Posteriorment, a les 18 h, hi haurà dansa amb Movement, una actuació de flamenc a càrrec d’Irene de la Rosa, al Pati de l’Ambaixador Vich.

Divendres 20 de maig, a les 10.30 h, començarà Verbruggen x 100, una activitat dirigida per l’artista plàstica Tina McCallan: la recreació de Gerro de jardí amb flors, del pintor flamenc Gaspar Pieter Verbruggen II (1664-1730), una de les obres recentment incorporades al Museu amb el llegat del col·leccionista Hans Rudolf Gerstenmaier.

Seguint les instruccions de McCallan, cadascuna de les 100 persones participants pintaran un quadrat en un gran llenç per dur a terme aquesta obra col·lectiva. Per intervindre-hi no cal experiència prèvia i, a més, hi haurà assistents que ajudaran els participants en valencià, castellà i anglés. L’artista ha desenvolupat iniciatives similars a la National Gallery de Londres, el Festival of Contemporary Performing Arts de Glastonbury i fins i tot en la seu de les Nacions Unides al Líban.

Dissabte continuarà l’execució de Verbruggen x 100, i a les 18 h, i tornarà a haver-hi visites als magatzems d’obres d’art a les 18 h, 20 h i 22.30 h.

Diumenge de matí conclourà la pintura col·lectiva i, a les 11.30 h, tindrà lloc el concert en acústic del cantant valencià Gilbertástico (Gilberto Aubán), en homenatge a Franco Batiatto en el primer aniversari de la mort de l’artista italià, al Pati de l’Ambaixador Vich.

La informació detallada dels horaris, l’aforament i la inscripció es pot consultar a la web del museu.

Comparteix

Icona de pantalla completa