Diari La Veu del País Valencià
Els Premis Ciutat d’Alzira se celebraran l’11 de novembre amb el lema «Llegir és capital»

La pròxima edició dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira tindrà com a lema «Llegir és capital» i se celebrarà l’11 de novembre a la Sala Rex. La principal novetat d’enguany és el patrocini de l’Ajuntament de la capital de la Ribera Alta del guardó de narrativa juvenil, que fins ara finançava la Fundació Bancaixa.

El director literari de Bromera, Gonçal López-Pampló; l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, i el regidor de Cultura del municipi, Alfred Aranda, han presentat aquest dijous els premis a l’Escola de Cuina Idea del municipi.

L’alcalde ha explicat que enguany la corporació local es farà càrrec del guardó esmentat, ja que la conjuntura ha canviat a causa de l’absorció de Bankia per CaixaBank i s’han d’estudiar possibles col·laboracions futures. Així, portarà el nom de Premi Extraordinari de Narrativa Juvenil Alzira Capital Cultural Valenciana 2022, dotat amb 15.000 euros.

Gómez ha destacat que els Premis Ciutat d’Alzira han sigut una peça clau perquè la ciutat fora nomenada Capital Cultural Valenciana 2022 i ha aprofitat l’acte per agrair «la col·laboració inestimable de Bromera i de la resta de patrocinadors del premi per la seua contribució a fer d’Alzira un referent cultural i literari».

El director literari de l’editorial ha reiterat el «compromís institucional de Bromera amb Alzira i la seua capitalitat cultural» i ha lloat «la tasca que fa la ciutat per la promoció de la cultura, la llengua i la literatura».

López-Pampló també ha informat que les bases dels premis ja estan disponibles a la pàgina web de Bromera i al portal de l’Ajuntament d’Alzira.

Jornades culturals

L’alcalde d’Alzira ha recordat que els premis arriben acompanyats d’un mes de jornades culturals i literàries, que enguany s’emmarquen en la capitalitat cultural de la ciutat. A pesar que el programa encara no està completament tancat, ja ha avançat alguns actes.

El dia 16 d’octubre el Gran Teatre d’Alzira acollirà la representació de Mujer de rojo sobre fondo gris, de Miguel Delibes, en la qual actua José Sacristán. El dia 21 d’octubre es representarà El tocadiscs de Fuster, espectacle que recupera la faceta melòmana de l’autor de Sueca. I el dia 28, la companyia teatral La Dependent posarà en escena Júlia, l’adaptació teatral de la novel·la d’Isabel-Clara Simó, publicada per Bromera.

El regidor de Cultura ha informat també que enguany es reduirà el nombre de conferències i s’optarà per activitats més lúdiques. A més, ha informat que es manté el tradicional concurs de dibuix i que en aquesta edició tornaran els aparadors literaris als comerços i els menús literaris als restaurants d’Alzira.

Comparteix

Icona de pantalla completa