El cap de setmana ens recordarà l’estiu

La setmana ha vingut marcada per l'estabilitat i la calor, i tot indica que el cap de setmana es mantindrà l'oratge estable (tret de les tronades que puguen afectar puntualment les muntanyes del nord) i la calor encara serà més forta, deixant l'oratge pràcticament estival per tot arreu.

Si heu pensat passar el cap de setmana a la mar o a la muntanya, és interessant que conegueu la informació sobre la radiació ultraviolada i l'altura del sol, perquè quasi és més important que ens posem crema protectora ara que en ple estiu quan la nostra pell ja està acostumada al sol.

La radiació ultraviolada més alta la rebem entre els mesos de maig i el d'agost. Si ens protegim la pell del sol al juliol i a l'agost, per què no fer-ho ara que és quan tenim la pell més blanqueta? Per posar-nos morenets tenim per davant tot l'estiu.

L’altura del sol ens confirma el que acabem de dir. Entre finals d’abril i l’inici de maig i, i el mes de setembre és quan el sol es troba més alt i incideix més perpendicularment sobre els nostres caps.

També hem de tindre en compte que el cap de setmana es presenta ben calorós amb temperatures que ens convidaran a prendre un bany a la mar, als rius o als tolls d'aigua que estan esplendorosos després de les pluges d'aquesta primavera.

Hui divendres pugen les temperatures, sobretot al centre i per l'interior, i el cap de setmana també pujaran a la costa.

Demà dissabte la calor serà la protagonista i potser també les tronades que poden tocar de refilada les zones de muntanya del nord. Es formaran o ens arribaran des d'Aragó i podran tocar les comarques més interiors de Castelló o del nord de València.

El final del cap de setmana també serà calorós perquè diumenge farà tanta calor com dissabte i les tronades seran menys probables, i l'inici la setmana que ve tot apunta que encara farà més calor.

Ja sabeu el que vos he dit: cal protegir-se del sol... però també recordar passar bon divendres i bon cap de setmana ploga o faça sol, faça fred o calor.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.