Diari La Veu del País Valencià
Comencen les jornades «En temps incerts, debats per la revolta» a València

Ca Revolta, Joventut pel Clima i Per l’Horta han organitzat «En temps incerts, debats per la revolta», unes jornades que tenen l’objectiu de «contribuir a trobar respostes a aquest temps de desorientació i de canvis profunds que ens porten a una catàstrofe ecològica, una creixent degradació de les institucions democràtiques, una major desigualtat entre rics i pobres i la manca de materials i energia».

El cicle de debats, que tindrà lloc a Ca Revolta, a València, comença aquest dijous a les 19 h amb la presentació a càrrec del pintor i professor de la Facultat de Belles Arts de la UPV José Albelda i la xerrada de l’investigador a l’Institut CIRCE Javier Felipe titulada «Anàlisi i estimació dels recursos, empremta ecològica i material d’una transició energètica en la bioregió Cantàbria-Mediterrani».

Els organitzadors han assenyalat que «el desordre que travessa el sistema, el recurs a seguir manu militari desenvolupant el procés de globalització, engegat des de fa més de trenta anys, i el perill d’una guerra generalitzada com a extensió de la lògica militarista que, entre altres, representa la brutal invasió d’Ucraïna i la barbàrie de les seues conseqüències humanes i de trencament del dret internacional vigent, exigeixen una reflexió profunda».

Per això, han continuat «cal elaborar alternatives en positiu davant dels plans de creixement sense límits com l’ampliació del port de València, la fàbrica de bateries o els macroprojectes fotovoltaics entre altres». Cal «debatre sobre el paper del treball assalariat com a condició única d’una vida digna o sobre el paper del feminisme com alliberador del conjunt de la societat».

Les pròximes jornades se celebraran el dijous 19 de maig, amb la intervenció d’Andreu Escrivà que parlarà de la «Transició ecològica en un món finit», i el dijous 26 de maig, amb la xerrada «Democràcies desordenades. La crisi dels partits i els mitjans de comunicació com a intermediaris de la ciutadania», a càrrec d’Ignacio Sánchez Cuenca. A més, la programació completa inclou les activitats d’«Una altra mirada. Perspectives des de l’art» durant el mes de maig.

Comparteix

Icona de pantalla completa