Entre la primavera i l’estiu

El mes de maig és un més de trànsit entre estacions. Entre la primavera que enguany s'ha manifestat com feia temps que no ho feia, i l'estiu que ja ens ha donat un primer tast aquests dies que començarà des del punt de vista climatològic el pròxim 1 de juny.

Hui la calor ens donarà un xicotet respir perquè tot i haver pujat lleugerament les temperatures mínimes pense que les màximes quedaran dos o tres graus més baixes que els últims dies. Farà calor però no tanta.

D'una banda, perquè la massa d'aire que tenim damunt del País Valencià comprovem com és un poc menys fosca, menys càlida, que la que afecta la resta de la Península, i d'altra perquè tindrem el cel un poc més cobert i això incidirà encara que siga mínimament sobre les temperatures diürnes. Núvols mitjans i alts que deixaran el cel un poc esglaiat, amb una capeta fina de núvols alts.

Demà divendres també tindrem núvols mitjans i alts que seran més abundants al nord i per l'interior, però no serà obstacle perquè les temperatures tornen a pujar per l'interior on la massa d'aire més càlida tornarà a donar senyals de vida. A la costa es mantindran sense canvis.

El cap de setmana serà calís i només haurem d'estar un poc atents a les tronades que de vesprada es formaran a les muntanyes entre Aragó i al País Valencià perquè poden acabar tocant l'interior i el nord de Castelló i València. A la resta es veuran alguns intervals de núvols a mesura que avance la vesprada, però tindrem un cap de setmana quasi d'estiu.

Passeu bon dijous…ploga o faça sol, faça fred  calor.

 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.