Illueca celebra que el govern basc siga receptiu amb la proposta de passar les vivendes de la Sareb al parc públic

El vicepresident segon valencià i conseller de Vivenda s’ha reunit amb el govern basc

El vicepresident segon valencià i conseller de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica, Hèctor Illueca (Unides Podem), ha destacat la «receptivitat» del govern basc a la demanda que planteja la seua Conselleria per a reivindicar que les vivendes de la Sareb passen a ampliar el parc públic de les comunitats autònomes i siguen destinades als sectors més vulnerables.

Illueca ha fet aquestes declaracions després de la reunió que ha mantingut aquest dimecres amb el conseller de Planificació Territorial, Vivenda i Transports del govern basc, el socialista Iñaki Arriola, en el marc de la ronda de contactes que el vicepresident valencià està realitzant per a rebre suports amb la seua proposta, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

El vicepresident segon valencià ha qualificat de «molt positiva» la reunió i considera el govern basc com «una de les institucions autonòmiques pioneres en matèria de vivenda, atès que han sigut precursors en els eu àmbit social, considerant el dret a l’habitatge com un dret garantit per l’administració, mobilitzant vivendes buides, etc.».

La trobada també ha servit per a compartir les experiències i línies de treball que estan desenvolupant ambdues administracions amb la finalitat de millorar les polítiques públiques en matèria d’habitatge. També hi ha participat el director general de Coordinació Institucional a la Vicepresidència Segona de la Generalitat, Marc Aparisi, i el director de Vivenda, Sòl i Arquitectura del País Basc, Pablo García Astrain.

Illueca i Arriola han coincidit que la cessió d’aquests immobles seria «una gran oportunitat» per a augmentar el parc públic de vivenda de lloguer, que es troba molt per sota de la mitjana europea. La creixent demanda de vivendes i «l’enorme especulació generada al seu voltant ha impossibilitat que moltes persones puguen accedir a una vivenda digna».

El vicepresident segon valencià continuarà aquesta ronda de contactes amb la consellera asturiana de Drets Socials i Benestar, la socialista Melania Álvarez.