Diari La Veu del País Valencià
El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, visita el País Valencià

El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, visita el País Valencià per primera vegada després de més de tres anys de presó i, d’aquesta manera, reprén el contacte amb les comarques valencianes.

El president d’Esquerra Republicana del País Valencià, Josep Barberà, destaca la importància d’aquest viatge: «Fa molt de temps que Oriol ens va dir que volia tornar al País Valencià. Hem preparat una agenda en què puga recuperar el contacte amb la militància republicana de diferents comarques, així com rebre informació per part dels agents socials valencians».

L’agenda de Junqueras començarà dimarts, 10 de maig, a Alacant i finalitzarà dimecres, dia 11, a Vinaròs (el Maestrat), on presentarà el seu llibre Contra l’adversitat.

La primera jornada, a la capital de l’Alacantí, se celebrarà una trobada-esmorzar amb entitats cíviques i socials de la ciutat. Després es desplaçarà a Pedreguer (la Marina Alta), on visitarà les instal·lacions de la fàbrica ROLSER, i hi haurà un dinar amb militància de les Marines. Més tard, a Sueca, visitarà el Museu Casa Fuster i es durà a terme una trobada amb la militància de la Ribera.

L’endemà de matí farà una passejada pel centre de València i visitarà l’Octubre, Centre de Cultura Contemporània. A les 12 h, impartirà una conferència organitzada pel Jovent Republicà PV: «Aproximació històrica a la repressió contra l’independentisme», al saló d’actes de la Biblioteca Gregori Mayans del campus de Tarongers (Socials) de la Universitat de València. En acabat, hi haurà un dinar amb la militància al centre de València.

A la vesprada, visitarà la nova Biblioteca Manel Garcia Grau de Benicarló i farà una trobada amb la militància del Maestrat. Finalment, presentarà el seu llibre Contra l’adversitat a Vinaròs.

Comparteix

Icona de pantalla completa