Excursions, multiaventura i activitats nàutiques, en el nou programa d’oci saludable per a joves de l’Ajuntament de València

Les activitats són totalment gratuïtes i inclouen l’esmorzar, el dinar i el desplaçament

L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Joventut, ha començat un nou programa d'oci saludable amb l'objectiu de promoure activitats a l'aire lliure i tallers entre les persones joves de la ciutat d'entre 12 i 18 anys. Des d'aquest cap de setmana i fins a finals de juny s'organitzen eixides fora de la ciutat per dur a terme activitats en contacte amb la natura, com ara ràfting, barranquisme, ruta de canoes, caiac, escalada, espeleologia, tirolina, piragua o senderisme, durant les quals es podrà gaudir de paratges naturals del País Valencià.

La regidora de Joventut, Maite Ibáñez, ha explicat que «un dels eixos fonamentals de la Regidoria és reforçar els programes d'oci saludable». En aquest sentit, «hem consolidat una programació estable durant tot l'any, formada per un ampli catàleg de rutes culturals, cursos formatius, excursions per la natura, multi-aventura, tallers artístics o activitats esportives». A més, «oferim un bon nombre de places suficients per a donar resposta als joves de tots els barris, ja que a aquestes activitats es poden apuntar un total de 1.008 participants».

Les persones assistents podran gaudir de les següents activitats guiades amb monitors en programa d'activitats d'aventura: tirolina, rocòdrom, tir amb arc i piragua. A «Multi-aventura't» els joves interessats podran optar pel ràfting (descens en bassa per les aigües braves del riu Millars a Montanejos), espeleologia, barranquisme (amb diferents nivells de dificultat), ruta de canoes a l'embassament de la Pobla d'Arenós, ràpel i tirolina. Quant a les activitats nàutiques a la Marina, es faran les següents activitats: caiac, snorkeling i pàdel-surf. A més, el programa també inclou tallers de fotoperiodisme i tallers de gastrociència.

 Ibáñez ha assenyalat que «el fet de practicar un oci saludable és garantia d'una millor qualitat de vida, ja que aporta múltiples beneficis sobre la nostra salut mental, satisfacció personal o estat d'ànim». En aquest sentit, «les activitats a l'aire lliure, esportives, culturals o de creixement personal són fonamentals per millorar el benestar mental i físic», ha assegurat la regidora.

Les activitats són totalment gratuïtes i s’inclou l'esmorzar, el dinar i el desplaçament, i les eixides es fan des dels diferents centres municipals de joventut per arribar a les persones joves de tots els barris. Les persones interessades a fer la inscripció poden fer-ho a través de la pàgina web de la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de València o informar-se a través dels centres municipals de joventut.