Diari La Veu del País Valencià
Nomdedéu destaca que el País Valencià tanca abril amb la segona caiguda més gran de l’atur des que hi ha dades

El secretari d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat aquest dimecres les xifres d’atur registrat del mes d’abril al País Valencià fetes públiques pel Ministeri de Treball i Economia Social i que reflecteixen una disminució de 3.246 persones inscrites en Labora.

Nomdedéu ha qualificat en un comunicat les xifres de «molt positives«, ja que, com ha ressaltat, «abril deixa la segona baixada més intensa de l’atur registrat des que tenim dades», amb una caiguda del 20,2%.

El director general de Labora ha detallat que el millor comportament s’ha registrat en el sector agrícola (-1,80%) i al sector serveis (-1,38%), mentre que han augmentat lleugerament el nombre de persones desocupades en la indústria (+0,22%) i sense ocupació anterior (+2,28%).

D’altra banda, Nomdedéu ha destacat especialment «l’important augment de la contractació indefinida, amb 71.901 nous contractes». De fet, ha ressaltat que un de cada dos nous contractes signats al País Valencià «ha sigut indefinit (49,8%), la segona major xifra històrica».

Quant a l’afiliació a la Seguretat Social (amb el nombre de persones efectivament donades d’alta treballant) al País Valencià és la quarta comunitat autònoma amb un increment més gran (+14.360).

El País Valencià «continua consolidant la recuperació econòmica i de l’ocupació, amb una millora notable tant en termes de llocs de treball creats com de la qualitat d’aquests», ha conclòs Nomdedéu.

Comparteix

Icona de pantalla completa