Diari La Veu del País Valencià
Més de 9.500 ucraïnesos desplaçats han estat atesos al centre de recepció d’Alacant

El Centre de Recepció, Atenció i Derivació (CREADE) d’Alacant, dependent del Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, ha atés 9.591 persones desplaçades per la guerra d’Ucraïna fins al 30 d’abril, segons les dades de la subdirecció general d’Anàlisi Migratòria, que també ha indicat que els quatre centres que s’han engegat a l’Estat han acollit en total 40.000 persones (17.577 famílies).

Tal com ha informat el departament que dirigeix José Luis Escrivá, en aquests dispositius habilitats per ajudar als desplaçats pel conflicte bèl·lic, més de 32.700 van obtindre la protecció temporal que els permet residir i treballar, i poc més de 7.200 també van necessitar acolliment d’emergència.

En aquest sentit, ha assenyalat que, si se suma la labor de les comissaries en aquest sentit, la suma de proteccions tramitades i concedides en aquests últims mesos és de 85.000.

Entre les dades que ha destacat, assenyala que un 66% de les persones ateses són dones i un 36% són menors; a més, l’edat mitjana és de 29 anys i les unitats familiars estan formades per una mitjana de tres membres.

En aquest sentit, el Ministeri ha indicat que la majoria de les 17.577 famílies que han arribat des d’Ucraïna a l’estat espanyol ho han fet per transport terrestre (cotxe i autobús), un 55%; mentre que el 40% ha arribat en avió i un 5% en tren. De la mateixa manera, se sap que el 33% provenen de Kíiv, ciutat i regió.

Respecte al seu perfil laboral, el Ministeri ha apuntat que el 10% són economistes, el 5,6% enginyers, el 4,3% advocats i el 4,2% comptables. A més, el 60% ha completat els seus estudis superiors; el 26,3% ha acabat Batxillerat o Formació Professional i el 10,6% té estudis secundaris.

Comparteix

Icona de pantalla completa