41 grups del País Valencià, finalistes del concurs literari AMIC-Ficcions 2022

El certamen va tancar la 14a edició el passat 29 de març amb una participació rècord de 4.493 joves d’entre 14 i 18 anys de 284 centres educatius de tot el domini lingüístic

L’edició d’enguany del concurs literari AMIC-Ficcions ja ha presentat la llista definitiva de les 200  narracions finalistes. Una selecció de les 1.780 històries publicades al llarg del termini establit pels diferents grups participants que ha estat feta per un jurat format per persones vinculades al món literari i de l’educació.

Per procedència, 121 grups són de Catalunya i Catalunya del Nord (181 alumnes), 41 del País Valencià (64 alumnes), 33 de les Illes Balears (53 alumnes) i d’Aragó (11 alumnes).

El concurs literari juvenil AMIC-Ficcions va tancar la 14a edició el passat 29 de març amb una participació rècord de 4.493 joves d’entre 14 i 18 anys de 284 centres educatius: Catalunya (3.102), País Valencià (793), les Illes Balears (463), Aragó (110) i Catalunya del Nord (25).

Aquesta activitat de foment de l’escriptura i la lectura en català entre els joves a través de la xarxa torna a comptar amb el suport de la Fundació Carulla, Editorial Barcino, la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat Valenciana i del Govern de les Illes Balears. En aquesta 14a edició cal remarcar que s’ha consolidat la participació d’estudiants d’Aragó en el concurs amb 77 estudiants d’Osca i 33 de Terol.

Per tal de cobrir tot el domini lingüístic, el concurs AMIC-Ficcions ha organitzat actes de lliuraments de premis a València, Menorca, Eivissa i Mallorca, les dates dels quals s’anunciaran pròximament. I, finalment, se celebrarà la gran final a Barcelona el dijous 26 de maig al CaixaForum.

Els premis de l’edició d’enguany són: iPhone, PlayStation, iPad, Smartphone i auriculars sense fils. També es premiaran als professors més motivadors dels diferents territoris que més alumnes hagen presentat al concurs i, entre els quals, més relats hagen arribat a la final. Entre els premis al professorat per províncies eixirà el Premi al Professor més motivador de cada territori, el qual estarà guardonat amb una estada per a dues persones de dos dies amb sopar o esmorzar inclòs.

El compromís de l’AMIC amb l’educació

L’AMIC, Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, representa a més de quatre-centes setanta publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del nostre àmbit lingüístic, que conjuntament arriben a una tirada en premsa escrita en paper d’1.200.000 exemplars, mentre que en digital superen els 14.000.000 d’usuaris únics mensuals.

L’Associació vol donar continuïtat i potenciar aquesta iniciativa a la xarxa que compta amb un gran èxit de participació dels joves i que té la voluntat de promoure la creació literària, perquè forma part del seu compromís amb l’educació, la joventut i la creació.