Diari La Veu del País Valencià
Dues exposicions d’art contemporani obrin les portes a Alzira, Capital Cultural Valenciana

Les exposicions «Altres relats» i «Posicions de resistència», configurades amb obres de la Col·lecció d’Art Contemporani de la Generalitat, es poden veure a Alzira, Capital Cultural Valenciana fins al 12 de juny.

Totes dues mostres s’han inaugurat aquest dijous a la Casa de la Cultura i al Museu Municipal d’Alzira (MUMA) respectivament. A l’acte, hi han assistit la secretària autonòmica de Cultura, Raquel Tamarit; l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez; el regidor de Cultura, Alfred Aranda, i el director del Consorci de Museus, Jose Luis Pérez Pont.

«Alzira compta amb una programació cultural potentíssima a la qual Generalitat s’uneix programant diferents propostes enguany», ha assenyalat Tamarit. «Amb això volem continuar amb l’impuls de descentralitzar la cultura, acostar l’art més actual a les comarques i que Alzira, com a epicentre cultural valencià que és, tinga a la seua disposició aquestes propostes per a atraure a veïns i visitants», ha afegit.

Gómez ha agraït al Consorci de Museus que haja facilitat aquestes exposicions i, a més, ha insistit en l’oportunitat que representen: «Una vegada més animem la ciutadania a visitar aquesta proposta cultural que completa i dona prestigi als actes que estem portant cap a Alzira amb motiu del nomenament com a capital cultural valenciana 2022». Per part seua, Aranda ha assenyalat que la ciutat acull «amb els braços oberts aquestes exposicions, que ens acosten les propostes d’artistes contemporanis mitjançant diferents recursos visuals».

«Estem davant de peces que ofereixen una panoràmica de l’art actual, amb intenció de convertir-se en un llegat patrimonial a llarg termini. Una manera eficaç de donar suport al nostre present creatiu per construir un futur en el qual la cultura continua guanyant terreny social», ha explicat Pérez Pont.

En «Altres relats», onze artistes han plasmat cròniques, reivindicacions, denúncies o fins i tot somnis i rondalles a través de la fotografia, el dibuix, l’aquarel·la, la pintura, la instal·lació, el vídeo o el so. Els creadors que hi participen són Álex Marco, Álvaro Terrones, Chema López, Cristina Durán, Julia Galán, Lorena Amorós, Nelo Vinuesa, Roberto Mollá, Rossana Zaera, Xisco Mensua i Vinz Feel Free.

Quant a «Posicions de resistència», nou artistes proposen mitjançant plantejaments tècnics molt diversos una mirada a l’espai on l’individu es mesura amb l’entorn social i la posada en valor de processos de resistència que freguen l’heroïcitat.

La globalització, l’urbanisme desmesurat, l’oblit de les minories o els mals de la societat actual són alguns dels temes que apareixen en les obres d’Anna Talens, Carmen Calvo, Jorge Peris, Juan Olivares, Lluis Masià, Maribel Domènech, Paco Martí, Tania Blanco i Xavier Monsalvatge.

Comparteix

Icona de pantalla completa