Diari La Veu del País Valencià
La Universitat d’Alacant impartirà el grau de Medicina

La Universitat d’Alacant (UA) impartirà el Grau de Medicina a partir del curs 2023-2024, amb una oferta de 75 places, cosa que suposarà la recuperació d’estudis que es van impartir en aquest centre fins que van ser segregats per passar a formar part de l’oferta universitària de la Universitat Miguel Hernández, creada a finals de 1996 per l’expresident Eduardo Zaplana.

El president actual de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la posada en marxa d’aquesta titulació després d’una reunió amb la rectora de la UA, Amparo Navarro, al campus de Sant Vicent del Raspeig (l’Alacantí). Anava acompanyat per la consellera de Sanitat, Ana Barceló, i la d’Innovació i Universitats, Carolina Pascual, així com també per Adolfo Utor, president del Consell Social de la UA.

Ximo Puig ha destacat que la decisió suposa «una gran oportunitat» per a reforçar l’educació i la sanitat com a pilars de l’estat del benestar i per a potenciar sinèrgies amb la UMH, que té seu central a Elx –tot i que Medicina s’imparteix al campus de Sant Joan d’Alacant–, i així situar la demarcació provincial «com un pol d’atracció en el camp de la medicina».

L’autorització, per part del Consell de la posada en marxa de Medicina a la UA, permetrà l’oferta de 75 places i incrementar aquests estudis al País Valencià en un 10%.

El president valencià ha defensat que la Sanitat és una prioritat per al seu govern i que això es demostra amb «una aposta decidida per la millora» de l’ensenyament universitari.

Comparteix

Icona de pantalla completa