Diari La Veu del País Valencià
Trobada de poetes en el centenari del CAM de Foios

El Centre Artístic Musical de Foios (l’Horta Nord) va fer 100 anys el 19 de setembre del 2021 i, des de llavors, s’estan duent a terme les celebracions d’aquest primer centenari: concerts de banda orquestra i cor, i d’agrupacions de corda, vent i fusta, i també taules redones sobre la dona en la música, exposicions de compositores, etc.

Dins d’aquesta diversitat de celebracions, hi ha iniciatives com la presentació del llibre Les veus de la música el pròxim 30 d’abril a la seu del Musical. Una presentació que s’ha programat perquè coincidisca amb la setmana del llibre que organitza la regidoria de cultura del municipi.

Les veus de la música aplega una cinquantena de poetes valencians, majoritàriament de la comarca de l’Horta. El llibre pretén oferir un panorama de la poesia valenciana actual i alhora planteja un repte als joves músics creadors i compositors, ja que els ofereix tot un seguit de composicions amb l’objectiu final de ser musicades.

El volum aplega poetes de diferents generacions i estils. Veus sèniors reconegudes com ara les de Jaume Pérez Montaner, Antoni Ferrer Perales, Pere Bessó, Rodríguez- Castelló, Ramon Guillem, Maria Fullana i Miquel De Renzi, i altres d’autors més joves.

A la presentació, ja han confirmat l’assistència una vintena de poetes que llegiran la seua obra acompanyats per músics solistes de l’escola la Llar de la Música i la banda del CAM: pianistes, saxos, clarinets, flautistes… Música, poesia, copes, sopar i animada tertúlia al bar del Musical.

Comparteix

Icona de pantalla completa