Diari La Veu del País Valencià
Tanquem Cofrents insisteix en la clausura de la central després de la tercera aturada en un mes

Tanquem Cofrents ha denunciat una nova aturada no programada a la central nuclear, la tercera «consecutiva en menys de mes i mig i la quarta des del final de l’última recàrrega de combustible i manteniment el desembre passat».

En aquest cas, l’aturada ha vingut provocada per un augment de les aportacions al clavegueró de drenatges del sòl en el pou sec de la central, possiblement d’aigua altament radioactiva procedent del reactor. Com que no es va detectar la possible fuga en primera instància, la direcció de la central ha hagut d’aturar la nuclear per a poder inspeccionar més a fons, segons ha indicat Tanquem en un comunicat.

L’agrupació ecologista assegura que «aquesta successió de funcionaments dolents i avaries continuades ja havia fet que el Consell de Seguretat Nuclear posara la central sota especial vigilància i li exigira una anàlisi de les causes de les avaries repetides».

Tanquem Cofrents recorda que la central va començar a funcionar en març del 1984 i tenia una previsió de funcionament durant 25 anys, però que n’ha complit 38 i «ja està vella i deteriorada». Segons la plataforma, això, «junt amb una política de maximitzar la producció i els beneficis per damunt de la seguretat, suposa cada dia que passa un augment exponencial en la probabilitat d’accident greu, amb conseqüències inimaginables per a la nostra població i territori».

Per això, Tanquem Cofrents exigeix el tancament immediat de la central i «obrir una transició ràpida a un sistema energètic basat en l’estalvi i l’eficiència energètiques, i en una generació 100% renovable». Un sistema que, diu, «és més net, barat i genera ocupació, i és l’únic que ens donaria autonomia total i sobirania energètica».

Comparteix

Icona de pantalla completa