Diari La Veu del País Valencià
Com preparar un sopar de misteri a casa

Si vols que el teu aniversari o esdeveniment especial amb amics o familiars siga diferent, has de plantejar-te organitzar un sopar de misteri. Aquests sopars, també anomenats Cluedo en viu o Murder parties, s’han fet últimament molt populars i resulten molt divertits. En ell, es gira al voltant d’un assassinat i tots els assistents són potencialment sospitosos de ser el criminal, per la qual cosa hauran d’adoptar estratègies per a no ser inculpats i, alhora, esbrinar qui és l’assassí.

Per a organitzar aquest tipus d’esdeveniment, s’ha de planificar amb molt de temps i seguint uns passos:

1. El primer que has de fer és triar un dia, el lloc on se celebrarà (pot ser en un local llogat, una casa rural o un domicili particular amb suficient espai), així com pensar en la llista de convidats, ja que tot això et marcarà molt el tipus de joc i la temàtica. A més, hauràs d’assegurar-te de qui voldrà participar per a quadrar els personatges amb els assistents, perquè en cas contrari podries trobar-te amb què sobren personatges fonamentals per a una bona execució del joc, o al contrari, que hi haja persones que no puguen participar.

2. El segon que hauràs de decidir és si vols escriure i muntar el joc per tu mateix o adquirir un kit ja fet dels que es venen per internet. Això dependrà molt de la teua creativitat i imaginació, així com del temps del qual disposes per a la preparació. Pensa que com més li dediques a cada detall, més possibilitats que tot vaja sobre rodes.

3. Un cop tingues la trama, descrits als personatges i formulades les pistes, distribueix els papers entre els diferents convidats, tenint en compte les seues característiques i personalitats. Reserva als més tímids els personatges amb menys interacció i els papers protagonistes per a aquells més eloqüents i atrevits.

4. Envia les invitacions als assistents. En elles, hauràs de marcar el dia, el lloc i la descripció del seu personatge. Fes-ho amb suficient antelació per a donar temps a tothom perquè busquen la seua disfressa, així com perquè puguen interioritzar el personatge i puguen fer les consultes necessàries a fi que es resolguen tots els dubtes. Assegura’t que ningú comparteix amb uns altres cap informació, ni tan sols amb els més reunits.

5. Comença a recopilar els accessoris o compra allò que necessites per a l’ambientació.

6. Tria la música que sonarà de fons i que també haurà de crear expectació.

7. El dia de la festa, col·loca les pistes en llocs accessibles com darrere de coixins, sota les cadires o els plats dels comensals, a la catifa, a les cortines…

8. Posa llum tènue en la estància i destaca amb focus, espelmes o llums aquells elements sobre els quals desitges que fixen la seua atenció de manera especial.

9. Imprimeix etiquetes amb els noms dels personatges de ficció a fi de facilitar el desenvolupament del joc.

10. Quan arriben els assistents, explica molt bé les instruccions del joc.

11. Un cop s’haja descobert el misteri, reuneix a tots per a comentar com ha anat el joc.

Es poden repartir premis per a incentivar la participació com per exemple a la millor disfressa, a la persona que ha aconseguit connectar més amb el seu paper o per a qui ha descobert l’assassí.

Comparteix

Icona de pantalla completa