Vistabella del Maestrat acull una trobada de joves de les comarques del nord del País Valencià

L’esdeveniment, que tanca «Anigmati-k», serveix per enfortir i cohesionar les relacions socials entre persones de diferents municipis

Joves de localitats pertanyents a les Mancomunitats de Penyagolosa, els Ports i l'Alt Maestrat participen en una
trobada de joves celebrada a Vistabella del Maestrat. Es tracta de l'esdeveniment que tanca «Anigmati-k», un projecte d'animació lectora per a joves de 1r de l'ESO a 2n de Batxillerat que crea iniciatives d'oci al voltant de la cultura i la literatura.

En aquest sentit, la trobada, que va començar aquest dijous i acaba aquest divendres, també serveix per enfortir i cohesionar les relacions socials entre persones de diferents municipis i comarques. A més, s'ofereixen alternatives d'oci basades en el desenvolupament cultural comarcal.

Cada edició d'«Anigmati-k» es basa en una temàtica. Enguany s'ha triat la despoblació. Al llarg de l'any escolar s'ha anat treballant la matèria amb diferents activitats. Per a l'esdeveniment d'aquests dos dies, colofó final del projecte, s'ha triat l'enregistrament d'un vídeo en forma de recopilació de testimonis i d'activitats que servisca de resum del programa.

En aquest, els i les joves tractaran de trencar l'estigma social que associa la vida rural amb les escasses oportunitats culturals i d'oci. Explicaran què significa ser jove en un poble a partir de missatges positius que
aclarisquen els avantatges de viure i criar-se en un entorn sa que permet el seu lliure creixement.