Diari La Veu del País Valencià
Troben un projectil de la Guerra Civil a l’església del Carme de València

Les obres de rehabilitació del campanar de l’església de la Santíssima Creu del Carme de València han provocat la descoberta aquest dijous d’un projectil d’artilleria sepultat entre els murs. El projectil tindria el seu origen en la Guerra d’Espanya.

Agents del grup Tedax –dedicats a la desactivació d’artefactes explosius– de la policia espanyola s’han desplaçat fins a l’Església i han acordonat els voltants per garantir la seguretat. Després de traure l’artefacte per la vesprada, els especialistes han retirat el projectil sense registrar cap incidència.

El projectil, de calibre desconegut degut a les males condicions en què es troba, ha sigut descobert cap a les 13.00 hores del dijous quan els tècnics encarregats de les obres duien a terme una inspecció rutinària. L’artefacte estava incrustat en una de les parets del campanar, a la qual només es pot accedir amb una bastida, segons ha explicat el rector Daniel Juan.

El campanar, que es troba en fase de restauració, va ser construït al segle XVII, si bé l’església és del segle XIII, una de les més antigues de València ciutat.

Comparteix

Icona de pantalla completa