Diari La Veu del País Valencià
Denuncien contractació irregular favorable a l’empresa del germà d’un regidor del PP a l’Alguenya

El PSPV ha exigit a Carlos Mazón, president de la Diputació d’Alacant i líder del PP valencià; i a Mari Carmen Jover, alcaldessa de l’Alguenya (Vinalopó Mitjà) i diputada provincial de serveis socials, explicacions sobre possibles irregularitats en la contractació de l’empresa de residus de la localitat, de la qual figura com a administrador únic el del germà del regidor de Neteja del municipi.

Segons explica el partit en una nota de premsa, un informe de l’Agència Valenciana Antifrau indica que Mari Carmen Jover, alcaldessa de l’Alguenya, ha permés que el municipi haja gastat més de 200.000 euros des del 2017 per serveis de neteja fora de contracte regular. Alhora, els socialistes també denuncien l’alcaldessa perquè ha permés que el regidor de Neteja de la localitat, germà del propietari de l’empresa de residus que desenvolupa tasques de manteniment a la localitat, haja votat a la junta de govern municipal sobre un afer que, a més a més, hauria d’haver sigut tractat en el ple municipal.

L’informe de l’Agència Valenciana Antifrau ha sigut enviat a l’Ajuntament de l’Alguenya, i indica que des del 2017 s’haurien fet contractes menors que superarien el mínim legal per assumir els serveis de l’empresa del germà del regidor de Neteja, cosa que prorroga el servei sense cobertura legal i entra en un «conflicte d’interessos», segons denuncien des del PSPV, des d’on també asseguren que l’empresa ha desenvolupat una «mala gestió».

L’Alguenya és un petit municipi de 1.400 habitants governat per l’alcaldessa Mari Carmen Jover des del 2007 de forma ininterrompuda. En les últimes eleccions municipals, el PP va tornar a imposar-se per majoria absoluta, va aconseguir cinc dels nous regidors i superà el PSPV per només 80 vots.

Comparteix

Icona de pantalla completa