Diari La Veu del País Valencià
Baldoví assegura que si el govern espanyol no compleix amb el finançament autonòmic perdrà el suport de Compromís

El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha advertit aquest dimecres que si Pedro Sánchez no compleix amb l’acord signat al pacte d’investidura per a presentar una proposta alternativa al sistema de finançament autonòmic durant l’actual legislatura, Compromís reconsiderarà el seu suport a l’executiu espanyol. Un suport que és decisiu per a l’estabilitat del govern espanyol i perquè les votacions parlamentàries puguen eixir endavant.

«Si el govern espanyol no compleix amb el poble valencià els deixarem de donar suport», ha advertit Baldoví en un comunicat sobre la falta d’avançaments en la reforma del sistema de finançament autonòmic. Baldoví també ha defensat que «la lleialtat ha de ser recíproca», i assegura que la seua coalició sempre ha sigut lleial al Govern dominat pel PSOE i per Unides Podem.

Al seu torn, Baldoví ha denunciat que amb l’acord entre Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo –nou líder del PP– per a no renovar enguany el sistema de finançament «s’evidencia que PP i PSOE tenen poc interés en la millora de la vida dels valencians».

«És escandalosa i, encara pitjor, previsible, la facilitat que tenen PSOE i PP per posar-se d’acord a perjudicar, una vegada més, la ciutadania valenciana ajornant la reforma d’un sistema de finançament que està més de huit anys caducat», ha criticat.

Baldoví també ha demanat que per a la pròxima campanya electoral «ni PP ni PSOE tinguen la poca vergonya d’assegurar que estan compromesos amb el benestar del poble valencià, perquè són ells els responsables que siguem els ciutadans que menys recursos reben de tots els territoris de l’Estat». El portaveu de Compromís també ha definit aquesta situació com «injusta i insostenible, i ens aboca a seguir endeutant-nos per a sufragar els nostres recursos públics».

Compromís, alhora, des de les Corts, ha presentat una proposició no de llei urgent perquè la cambra valenciana reafirme els seus acords a favor de la reforma del finançament i expresse el seu rebuig davant un nou ajornament. La PNL també proposa convocar tots els diputats i senadors valencians a una trobada al maig per a coordinar accions al respecte.

Comparteix

Icona de pantalla completa