Diari La Veu del País Valencià
Veïns del barri de Natzaret denuncien noves emanacions d’àcid sulfhídric del port

L’Associació de Veïns i Veïnes de Natzaret, a la ciutat de València, ha denunciat aquest dilluns «noves emanacions d’àcid sulfhídric del port» de València com les que «van provocar el tancament durant deu dies del laboratori de Sanitat Animal de la Generalitat el passat mes de març».

L’entitat ha advertit que «s’estan reproduint les fugues que vam denunciar el passat mes de desembre de 2021», i que «el problema no ha estat resolt, cosa que augmenta la gravetat dels vessaments del port al clavegueram municipal». En l’anterior ocasió, segons va explicar la citada associació en un comunicat, la Unitat de l’Anàlisi de Sanitat Animal, situada al costat del pont de les Drassanes, «va desallotjar el seu personal, va tancar el laboratori el 17 de març i no el va tornar a obrir fins el dia 28».

L’associació veïnal afirma que «les emanacions procedeixen de la xarxa de sanejament del port, que no compta amb depuradora pròpia». «No es descarta que la Comandància de Marina de València o la caserna de la Guàrdia Civil de Cantarranas també hagen estat afectats per la seua proximitat a la connexió del clavegueram del port amb la xarxa municipal de sanejament d’aigües», afegeixen.

A més, l’associació citada indica que la regidoria de Cicle Integral de l’Aigua, en mans d’Elisa Valía (PSPV) «va prendre mostres tres vegades diàries a l’exterior de les esmentades instal·lacions». Per això, l’entitat veïnal veu «sorprenent que la regidoria no ens haja informat a nosaltres ni a l’opinió pública de les mesures preses davant la repetició d’aquests greus incidents, ni de les garanties per solucionar-los definitivament».

També lamenten que «el port no ha sigut capaç d’evitar les fugues de gas, i les mesures que assegura haver pres han resultat ineficaces per a garantir la seguretat de les persones i el medi ambient». Per això, l’entitat veïnal insta l’Autoritat Portuària de València a «solucionar els problemes que genera, a reparar els danys causats i a no externalitzar els prejudicis a les persones que treballen o viuen al litoral de la ciutat, i a l’Ajuntament i a la Generalitat a comprometre’s a defensar la ciutadania davant els reiterats abusos del port», conclou l’associació.

Comparteix

Icona de pantalla completa