Diari La Veu del País Valencià
El Centre de visitants del Castell de Sagunt obri les portes al públic

El Centre de visitants i interpretació del Castell de Sagunt (el Camp de Morvedre) està situat a la cara nord del monument en una construcció del segle XIX que ha sigut condicionada com una àrea de recepció i de descans i una sala museística.

Els visitants són rebuts amb un audiovisual i una exposició que explica les diferents èpoques del castell, des de l’època ibèrica (segle IV aC) fins a la contemporània. Durant aquest temps el castell va adquirir diferents funcions com a residència, espai edilici o fortificació. Al llarg dels segles el castell va evolucionar amb cada època, deixant l’empremta de la història i dels diferents tipus de cultures i la seua enginyeria.

La museologia és accessible a les persones invidents a través d’una taula amb reproduccions de les peces exposades a menor escala perquè puguen ser tocades.

Un altre dels canvis és que el castell compta amb un accés d’entrada i una porta d’eixida per facilitar el recorregut. L’obertura del nou accés restitueix l’entrada islàmica i permet adequar l’entrada actual a la plaça d’Armes, antiga Porta Major, com a eixida de públic, la qual cosa permet traçar un recorregut lineal que evita que el visitant torne sobre els seus passos.

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha destacat «l’excel·lent museografia del castell», i ha afegit que «el coneixement que es té de les diferents fases d’ocupació és fragmentari i es va completant amb els resultats de les excavacions arqueològiques, que proporcionen noves dades i permeten noves lectures del monument. Així doncs, el projecte museològic no té un discurs tancat i suggereix interpretar cada fase històrica a través d’elements representatius i fàcilment identificables».

Comparteix

Icona de pantalla completa