Diari La Veu del País Valencià
El monestir de Sant Miquel dels Reis proposa visites guiades durant aquesta setmana

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana’t a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te’n ací.

El monestir de Sant Miquel dels Reis, a València, romandrà obert amb visites guiades i gratuïtes durant les vacances de Setmana Santa, concretament els dies 14, 15, 16 i 17 d’abril. Al contrari, el dilluns 18 d’abril estarà tancat. Es faran en valencià i castellà a les 12 h i les 13 h.

El recorregut s’iniciarà a la façana de l’església de Sant Miquel i continuarà pel claustre sud, l’escala imperial, la cripta on descansen les restes mortals de la virreina Germana de Foix i el cor de l’església dessacralitzada, on s’exhibeix la instal·lació artística «Una conversació» (1997), de Carmen Calvo.

El monestir és d’estil renaixentista i va ser encarregat per Germana de Foix i el duc de Calàbria, Ferran d’Aragó, el 1546. Monestir de clergues, residència de nobles, presó, magatzem de collites i col·legi, entre altres, han sigut els usos que ha tingut l’edifici fins que el 2000 es va convertir en la seu de la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu, on es custodien els fons bibliogràfics d’obres editades o produïdes al País Valencià, d’autors valencians o que estiguen relacionades amb la nostra cultura i la nostra llengua.

Als dipòsits, s’hi guarden més d’un milió i mig de documents. Els llegats i les donacions conformen el gruix dels fons, que es complementen amb la compra d’altres materials i amb els ingressos del dipòsit legal.

Comparteix

Icona de pantalla completa